Peruskurssit >
Kuten kaikki, on hyvä aloittaa harjoittelu perusteista.

Bujinkan Shinden Dojo Kuopio

Promote Your Page Too
 Lajiesittely

Bujinkan Shinden Dojolla harjoitetaan Hatsumi Sôken opettamia Bujinkan Budo Taijutsu -taitoja, jotka ovat periytyneet muinaisen Japanin historiasta nykypäivään saakka.

Harjoituksissa opetellaan aseetonta taistelua ja harjoittelun edetessä myös erilaisten traditionaalisten ja modernien aseitten käyttöä. Taijutsu (eli kehon käytön taito) on kaiken liikkumisen perusta, joten harjoittelu aloitetaan aseettomana.

Aseeton harjoittelu sisältää erittäin laajan skaalan tekniikoita; mm. ukemit, lyönnit, potkut, kaadot, lukot, kuristukset jne.

Harjoittelu sopii mainiosti niin tavallisille ja myös turvallisuusalan ihmisille.

Perusharjoitteilla ja junantaisolla (kehonmuokkaus) vahvistetaan lihaksia, -luustoa, -niveliä.

Harjoittelemamme koulut ovat sotajärjestelmiä, eli ne eivät ole kilpailu- tai urheilulajeja. Tämän vuoksi emme järjestä kilpailuja. Emme opettele voittamista vaan selviytymistä.

SÔKE Masaaki Hatsumi

Sôke (päämestari) Masaaki Hatsumi perusti Bujinkanin opettajansa Takamatsu Toshitsugun kunniaksi jakaakseen Budôn muun maailman kanssa. Vielä Takamatsun aikana monien Bujinkanin koulujen opetus tapahtui salassa.

SÔKE Toshitsugu Takamatsu Uô

Vasta Hatsumin kautta on osa opetuksista tullut julkiseksi. Harjoittelemamme koulut ovat sotajärjestelmiä, eli ne eivät ole kilpailu- tai urheilulajeja. Tämän vuoksi osa Bujinkanin kokonaisuudesta ei ole julkisesti opetettua.

Emme myöskään järjestä kilpailuja. Päämestarimme onkin sanonut, että hän ei opeta voittamista, vaan selviytymistä.

Lisätietoa lajista wikipediassa (englanniksi)

Peruskurssit >